Hagland Festning

Storslagen natur!

Området har mye historie fra Vikingtiden, gruvedrift på 1700-1800 tallet, 2-verdenskrig/ festningen, havarivernskole og mange skipsforlis. Anleggets plasseringen midt på havområdet Slettå, som er beryktet blant sjøfarende, gjør det til en storslagen naturopplevelse. Det historiske og naturopplevelsen gir en flott og unik ramme for arrangementene.
Hagland Festning er et unikt tilbud for naturbaserte opplevelser i forbindelse med blåturer, teambuilding, sosiale tilstelninger osv. På området kan vi tilby en rekke aktiviteter og lokaler/ bespisning i forbindelse med arrangementer for grupper.

På Hagland Festning har vi flere lokaler og uteområder som egner seg for alt fra møter, bespisning, fest og sosialt til overnatting. Området er en Tysk Festning og har en spennende historie å fortelle.

Stallen

imgp1981Forsamlingslokale som passer for 10 til ca 100 pers. Lokalet har en indre og ytre del som enten kan deles av for mindre grupper eller åpnes for større grupper. Indre del er intim med grue, fjøslykter og sagspon på gulvet. I indre del er det også et enkelt kjøkken. Stallen er et tøft lokale med en røff stil,
Brukes til møter, bespisning og fest/ sosialt.
Lokalet ligger ved veien og er lett tilgjengelig.
Tyskerne brukte lokalet til hestene sine under krigen.
Passer best med fritidsklær, kanskje en varm genser om det er kaldt i været.

 

SEND OSS EN FORESPØRSEL: Tlf: 52 80 43 98 – Epost: opplevelser@ravnafloke.comKontaktskjema

 

Huset i skogen

SAMSUNG

Vårt nyeste forsamlingslokale som passer for grupper på 10 – ca 80 pers. Lokalet ligger lunt til i skogen og er bygget slik at flere av veggene er åpne som gir en flott opplevelse av å være ute i naturen. Veggene kan lukkes helt med «gardiner» når mørket faller på og temperaturen synker. Innerst i lokalet er det en stor grue og bardisk samt griller.
Brukes til bespisning og fest/ sosialt.
Lokalet ligger ca 100 m fra veien, en fin spasertur på sti/ vei.
Huset er bygd på grunnen Tyskerne brukte som Signalverksted.
Passer best med fritidsklær, en varm genser/ fleecejakke er godt utpå kvelden.

Gapahuken «Reiret»

img_7648I sentrum av naturparken har vi laget et uteområde med border/ benker og en stor gapahuk vi kaller «Reiret». Gapahuken har to vegger som gir godt le for vær og vind fra nord og vest. På ene veggen er det en stor grue som gjør det ekstra koselig. Det er også laget til stort grillbord. På området rundt er det bålpanner og bålplass om man vil lage bål.
Brukes som samlingsplass, barnebursdager, familiedager, utdrikningslag.
Ligger ved veien.
Reiret er bygget oppå grunnen til Tyskernes spisebrakke.
Kle deg for å være ute.

Kommandotårnet

I en «fjelltopp» ligger kommandobunkeren til Tyskerne, og i toppen av denne («tårnet») er det et rom med 360° utsikt over blant annet havområdet Slettå. Tårnet har vinduer på alle kanter og er innredet med benker og en grue i midten av rommet. Et annerledes lokale for praten og det sosiale utover kvelden, med dempet lys, utsikten og fyr i grua, litt snacks og drikke lover vi god stemning. I rommene under tårnet er det mulighet for overnatting med totalt 20 senger fordelt på 2 stk 2-mannsrom, 2 stk 4-manns og 1 stk 8-mannsrom (forheng mellom køyesengene i 8-mannsrommet).
Brukes til sosialt og samlingssted ifbm. overnatting
Vei helt frem.
Kommandobunkeren til Tyskerne.
Fritidsklær, lokalet blir fort varmt.

    • Adresse:  (KART LENKE)
      Haglandsvegen 146
      5514 Haugesund

    R47 mellom Haugesund og Sveio, avkjøring til Hagland (Resq – Sikkerhetsopplæring). Følg Haglandsveien 4,6 km til nr. 146